Pénzvisszafizetési Garancia
Tanúsítvány

      Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Hírlevél
Pontgyűjtő számla
Facebook
Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fizetési megoldás
Hírek, Blog
2018.10.11 14:17

Visszatérítéseket utal a Magyar Államkincstár!

Visszatéríteseket utal a Magyar Államkincstár!

A Magyar Államkincstár megkezdi a 2017. évi pénzügyi fegyelem alkalmazásából eredő visszatérítések kifizetését. Ennek érdekében az ügyfeleknek célszerű ellenőrizniük a korábban megadott adatok helyességét.

 

A visszatérítés összegét a 2018. szeptember 21-éig jogerőre emelkedett közvetlen támogatás odaítélése tárgyában hozott döntések alapján, az ezen döntésekben alkalmazott pénzügyi fegyelemből adódó csökkentések összegei alapján határozzák meg. A csökkentési együtthatóról – amelyet a 2000 eurót meghaladó részre kell alkalmazni – egy adott kérelmezési évre vonatkozóan az Európai Bizottság dönt. A levont összegekből keletkező tagállami befizetésekből hozza létre évente az EB azt a krízistartalékot, amelynek célja a mezőgazdasági gépekkel történő termelést vagy értékesítést érintő súlyos válságok  kezelése. Amennyiben a pénzügyi év végéig a tartalékot nem használják fel, a bizottság visszatéríti azt a tagállamoknak.

 

A tagállam feladata, hogy a termelőknek a levont összegeket  kifizesse. Ezt a folyósítást a Magyar Államkincstár hivatalból  indult  eljárás keretében 2018. október 15-ig megteszi.

Ennek érdekében a gazdálkodók ellenőrizzék az ügyfél-nyilvántartásban szereplő bankszámlaszámuk és egyéb, a kifizetéshez szükséges adataik helyességét. Amennyiben a MÁK-nak megadott adatokban változás történt, haladéktalanul módosítsák, különben október 15. után elveszítik jogosultságukat a kifizetésre.

A postázott határozatok az uniós szabályok szerint korábban levont összegek alapján kifizethető támogatást tartalmazzák, tehát nem befizetési kötelezettséget, hanem támogatás-kifizetést jelent! Az ügyfelek a megküldött döntéseket figyelmesen olvassák át, a feltüntetett összegeket ne utalják vissza a Magyar Államkincstár részére!

 

A 2018. október 15-ig történő, pénzügyi fegyelem alkalmazásából eredő visszafizetések nem keverendőek össze a 2018. évi egységes kérelem keretében benyújtott kérelmekhez kapcsolódó előleg-kifizetésekkel!


(forrás: MÁK)

Agro-Szaki